Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van lentemoeheid?
ABC GEZONDHEID - Artikels
29 mei 2015
Aderverkalking vertragen met natuurlijke voedingsstoffen
| 29/05/2015 |
Terug Verstuur link
lijn
Aderverkalking vertragen met natuurlijke voedingsstoffen Aderverkalking is een langzaam proces dat soms 50 jaar nodig heeft om het hart te verzieken. Met een juiste combinatie van voedingsstoffen kan je het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Zo zorgt een complex van knoflook (aged garlic extract),
vitamine B6, B12, foliumzuur en arginine voor een:
- vertraging van de verkalking van de bloedvaten
- verlaging van de bloeddruk
- verlaging van de LDL-cholesterol
- verhoging van de HDL-cholesterol
- verlaging van homocysteïne
- vermindering van oxidatieve stress
- verbetering van de gezondheid van de bloedvaatwanden

Dit zijn niet eens alle risicofactoren, maar de filosofie is duidelijk: een aanpak op verschillende fronten zal meer lonend werken dan het zich beperken tot één enkel aspect (zoals met cholesterolverlagers vaak het geval is).

Wat kunt u zelf doen om uw cholesterolniveau te verlagen?
Hoe verhoog je de HDL-cholesterol?
Hypertensie preventief benaderd

Meer lezen:
Knoflook tegen aderverkalking
Vitamine K2 vermindert aderverkalking
Olijfolie vertraagt aderverkalking

Bronnen:
Budoff MJ, Ahmadi Naser et al. Aged garlic extract supplemented with B vitamins, folic acid and L-arginine retards the progression of subclinical atherosclerosis: A randomized clinical trial. Preventive Medicine

 

lijn