Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Heeft u last van lentemoeheid?
ABC GEZONDHEID - Artikels
30 januari 2007
Topsport is slecht voor je lichaam!
| 30/01/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Topsport is slecht voor je lichaam! Kim Clijsters en Justine Henin behoren tot de wereldtop van het tennis. Toch waren ze de afgelopen jaren regelmatig gekwetst. De blessurelast ging zover dat Kim beslist heeft volgend jaar met toptennis te stoppen vooraleer er ernstige schade aan haar lichaam komt. Sponsors willen actie voor hun duur betaalde centen. In de voorbije jaren heeft het teveel aan actie geleid tot maandenlange blessures. Anno 2007 heeft de internationale tennisfederatie beslist de kalender voor de atleten minder zwaar te maken. Uit de statistieken blijkt duidelijk dat topsport slecht is voor het lichaam van iedere mens.
De tenniselleboog is de meest voorkomende sportblessure. Ze kan desastreuze gevolgen hebben. Veel tennisliefhebbers zullen straks, in het vooruitzicht van het nieuwe Europese tennisseizoen (Rolland Garros en Wimbledon), terug voluit beginnen trainen. Uit cijfers van het BLOSO blijkt echter dat 60% van de enthousiaste en startende tennissers na drie weken al met blessureleed afhaken.
Het hoeft zover niet te komen als men zich laat begeleiden door professionele tennisleraars in goed georganiseerde clubs.

 

lijn