Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Heeft u last van lentemoeheid?
ABC GEZONDHEID - Artikels
4 februari 2007
Xavier Malisse wint tennismarathon ondanks pijnlijke tendinitis
| 04/02/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Xavier Malisse wint tennismarathon ondanks pijnlijke tendinitis Onze Belgische tennistrots Xavier Malisse staat niet alleen bekend voor zijn furieuze uitbarstingen. De man geeft in iedere wedstrijd het beste van zichzelf en probeert altijd zijn (tennis)grenzen te verleggen.

Peesontsteking meestal het gevolg van overbelasting
Tijdens de voorbije Australian Open kreeg de West-Vlaamse X-man last van een peesontsteking (tendinitis) omdat hij tijdens een wedstrijd die vijf sets duurde zichzelf totaal uitputte. Malisse nam tijdens een 'medische pauze' een ontstekingswerende pijnstiller (Ibuprofen) en won uiteindelijk nog de wedstrijd op karakter.
Na de partij kon Malisse gelukkig 36 uur rust nemen, vooraleer aan de volgende ronde in de Australian Open te beginnen. Topatleten of recreatieve sporters moeten bij een peesontsteking altijd onmiddellijk rusten. Vanaf er beterschap wordt gevoeld is het raadzaam om heel langzaam terug beginnen te bewegen. Men mag slechts voluit gaan indien alle pijnverschijnselen zijn verdwenen. Verschillende wedstrijden spelen met pijnstillers kan onherroepelijke schade toebrengen aan de pezen en de spieren.

 

lijn