Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Heeft u last van droge ogen?
ABC GEZONDHEID - Artikels
14 februari 2007
Zware benen komen steeds meer voor
| 14/02/2007 |
Terug Verstuur link
lijn
Zware benen komen steeds meer voor Zware benen en krampen in bed. Veel vrouwen (circa 57%) kennen het gevoel, zij hebben er meer last van door hun hormonaal systeem, maar ook mannen (26%) kunnen eronder lijden.

Zware benen door problemen met de venen
Zware benen betekent dat de benen beginnen te zwellen, de aderkleppen sluiten slecht en vervullen hun fysiologische anti-reflex functie niet meer op een normale wijze. Het bloed stagneert door de zwaarte en het vervelende ongemak neemt toe.
De behandeling van vaatinsufficiëntie dient te beginnen met goede raad voor een nieuwe levenshygiëne die het effect van de behandeling optimaliseert en voor een duurzame fysieke verbetering kan zorgen. De behandeling probeert symptomen te bestrijden, verwikkelingen te voorkomen, aders te vrijwaren, met een esthetisch resultaat als toemaatje. De behandeling wordt uitgevoerd met speciaal apparatuur.

Bij deze behandeling ontzwellen de benen snel en voelt de patiënt bijgevolg een onmiddellijke verlichting. De vraag komt soms van de patiënt als comfortbehandeling of soms met medisch voorschrift bij arteriële problemen. In het eerste geval kan de behandeling worden uitgevoerd in een kuur van een tiental behandelingen of wanneer de patiënt het nodig acht, al dan niet in combinatie met steunkousen. In het tweede geval kan de behandeling voorgeschreven worden als een revalidatie van vaatinsufficiëntie.

Hoe kun je zware benen verlichten?
Hoe behandel je vochtopstapeling in de weefsels?

 

lijn