Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
Vaak 7%
 
Regelmatig 7%
 
Af en toe 3%
 
Zelden of nooit 83%
 
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
25 oktober 2021
Bloedstolling: te dik of te dun
| Cardiovasculair |
Terug Verstuur link
lijn
Bloedstolling: te dik of te dun Stolling van het bloed is nodig om wonden te dichten. Een tekort aan bloedstolling verhoogt het risico op gevaarlijke interne bloedingen. We spreken dan van te dun bloed.
Te dik bloed komt echter vaker voor. Bloedstolling is een belangrijk aspect in het complexe proces van aderverkalking. Gevaarlijk wordt het wanneer een plaque loskomt van de bloedvatwand en wanneer die de bloedtoevoer van bepaalde weefsels gaat afsnijden.

Een gezonde voeding helpt om bloed dun te houden. Kruiden zoals rozemarijn, peterselie en tijm verbeteren de bloedcirculatie. Ook vis, de koolgroenten en knoflook ontbreken niet op een bloedverdunnend menu. Groenten en fruit met een hoog salicylzuurgehalte werken bloedverdunnend. Aspirine is immers ook een salicylzuur dat voorgeschreven wordt als bloedverdunner.
Let wel op dat sommige voedingsmiddelen (cranberry, grapefruit) de werking van bloedverdunners versterken. Hartpatiënten en andere mensen die bloedverdunners nemen, moeten dus hun arts raadplegen.

Gerelateerde producten


Mannavital Kyolic EPA + K2

Bio-Biloba


Mannavital Kyolic EPA + K2 Inhoud:
80 caps
Richtprijs:
€ 38,95
CNK-nr:
3901-618

Bio-Biloba Inhoud:
60 comp
Richtprijs:
€ 17,35
CNK-nr:
2236-735

Natuurlijk en compleet totaalpreparaat dat bijdraagt tot een gezonde functie van h ...
lees meer

Goed voor het geheugen en de concentratie alsook bij koude handen en voeten.


...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Meer producten van
Pharma NordAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".