Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
Voortdurend 13%
 
Regelmatig 41%
 
Soms 31%
 
Zelden 16%
 
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
18 januari 2022
Droge slijmvliezen
| Hormonale problemen |
Terug Verstuur link
lijn
Droge slijmvliezen Het menselijk lichaam wordt beschermd door huid en slijmvliezen. Een slijmvlies is een fijne cellenlaag die een beschermende film afscheid: het slijm. Slijmvliezen komen op verschillende plaatsen in het lichaam voor, bijvoorbeeld in mond en ogen. De
slijmvliesproductie kan afnemen om verschillende redenen. De belangrijkste oorzaken zijn:
- ongewenste neveneffecten van medicamenten,
- het syndroom van Sjögren, een chronische ontsteking van de traan- en speekselklieren,
- de verminderde werking van de slijmvliezen tijdens of na de menopauze.

Er zijn verschillende middelen en producten te koop bij de apotheker die echter kortstondig werken en/of enkel een tijdelijke verbetering brengen. Sommige middelen zijn wegens hun bijwerkingen erger dan de kwaal en af te raden. Een vaak voorkomende vorm is vaginale droogte. Niet minder dan 1/3de van de vrouwen tijdens of na de menopauze heeeft hiermee te kampen. Hoewel in de meeste gevallen een behandeling aangewezen is, zoekt slechts 1/4de van de vrouwen medische hulp!
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".