Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
Voortdurend 13%
 
Regelmatig 41%
 
Soms 31%
 
Zelden 16%
 
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
18 januari 2022
Peesblessures
| Sportblessures |
Terug Verstuur link
lijn
Peesblessures Peesblessures: tendinitis of tendinopathie?
Pijn aan de pezen wordt vaak 'tendinitis' genoemd en ook de medische wereld gebruikte vroeger die term, in de veronderstelling dat het om een ontsteking ging. In de jaren negentig kwam men tot de vaststelling dat er in feite geen ontstekingsreacties aan te pas komen, en dat de term 'tendinitis' dus verkeerd gekozen was. Sindsdien heet het in officiële kringen tendinopathie, of gewoon peespijn, peesblessure. In de volksmond wordt nog steeds de term tendinitis aangehouden.

Helemaal verkeerd is dit nochtans niet. Dankzij de verbeterde meettechnieken bewijst onderzoek van de laatste tien jaar dat ontstekingen toch een noemenswaardige rol spelen bij peesblessures. Overbelasting en slijtage van de pezen blijven de voornaamste kenmerken van peesblessures, maar het herstelproces wordt dikwijls belemmerd door overmatige ontstekingsprocessen. Remming van die ontstekingen door farmacologische ontstekingsremmers kan dan wel de pijn verlichten, herstel van de pezen is daarmee niet verzekerd.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".