Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Versterkt u actief uw weerstand?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
27 oktober 2020
Acute enkelgewrichtspijn
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Acute enkelgewrichtspijn Bij het naderen van de lente beginnen er weer meer mensen met recreatieve sport. In het begin zoeken de meesten gezonde lucht en bospaden op. De ondergrond is zacht. Dat is ook de reden waarom er tijdens de eerste enthousiaste dagen meestal geen blessures te betreuren vallen. Alles verandert op de dag dat mensen besluiten om op verharde wegen te trainen. Dan krijg je een verhoogd risico op acute enkelgewrichtspijn.

Voor een blessurevrije overgang van zacht naar harde ondergrond moet je langzaam wennen aan de harde ondergrond. Bij pijn aan de enkel is het best eerst enkele dagen rust te nemen. Train vervolgens terug op bospaden. Indien alles pijnvrij kan gebeuren wissel je best een bostraining af met een kortere oefensessie op verharde wegen. Op die manier leren je enkelgewrichten zich aanpassen aan de hardere ondergrond. Voer langzaam de frequentie harde wegen op. Tevens moet je eens kijken of je schoenen wel voldoende demping hebben.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".