Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
30 november 2021
Alfalinoleenzuur
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Alfalinoleenzuur We hebben het altijd over omega-3-vetzuren uit visolie, maar we vergeten daarbij dat planten ook een omega-3-vetzuur bevatten: alfalinoleenzuur (ALA). Lijnzaad, walnoten, perilla, hennepzaad, chiazaad - en vooral hun oliën - zijn rijk aan ALA. Vroeger bevatten het vlees en eieren ook substantiële hoeveelheden, maar sinds de introductie van maïs in het veevoeder zit er weinig ALA meer in ons vlees, veeleer het minder gunstige omega-6.

Het lichaam kan EPA en DHA aanmaken uit ALA, maar hoogstens 5 % van het ALA wordt omgezet. Wetenschappers hebben aan ALA veel minder aandacht besteed dan andere omega-3-vetzuren. Er bestaan aanwijzingen dat ALA kan beschermen tegen hart- en vaatziekten, dementie en sommige vormen van kanker; in het algemeen zijn die effecten minder sterk dan de omega-3-vetzuren uit vis.

Gerelateerde producten


Udo's Choice Ultimate Oil Blend


Udo's Choice Ultimate Oil Blend Inhoud:
500 ml
Richtprijs:
€ 24,67
CNK-nr:
1701-762

Omega-3 en Omega-6 zijn cruciaal voor onze gezondheid.
Maar ze moeten wél zuive ...
lees meer

Meer producten van
Ojibwa De Roeck


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".