Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
30 november 2021
Artisjok
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Artisjok Artisjok is een plant die verwant is met distels en een typische groente uit de mediterrane keuken. De groente is rijk aan vezels die de darmflora gunstige beïnvloeden; men zegt daarom wel eens dat artisjok een prebiotisch effect heeft. Extracten van het blad worden gebruikt voor diverse medische toepassingen: vochtafdrijvend, gal- en leverstimulerend en cholesterolverlaging. Twee belangrijke stoffen uit artisjokextract zijn cynarine en luteoline.

De Duitse 'Commission E' heeft artisjokextract goedgekeurd voor het gebruik bij spijsverteringsproblemen. Artisjok bevordert de aanmaak van gal, wat zowel de spijsvertering als de ontgifting ten goede komt. Ook de cholesterolverlagende werking van artisjok is goed bestudeerd, wat zeer interessant is voor mensen met een te hoog cholesterolgehalte die geen statinen verdragen of natuurlijke middelen verkiezen.

Gerelateerde producten


Centella - Kamfer Masker


Centella - Kamfer Masker Inhoud:
40 ml
Richtprijs:
€ 29,90
CNK-nr:
1232-586

Dit zuiverende en hydraterende masker Centella herstelt het eenwicht van het aange ...
lees meer

Meer producten van
Phytal-Crea


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".