Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Zijn luizen een hygieneprobleem?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
16 september 2019
Artritis aan de knie voorkomen. Zorg voor sterke dijspieren
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Artritis aan de knie voorkomen. Zorg voor sterke dijspieren Mensen met overgewicht en zwakke dijspieren lopen een grotere kans op het krijgen van artritis aan de knieën. De ziekte kenmerkt zich door hevige pijn, stijfheid en opgezette gewrichten.

Amerikaanse onderzoekers uit Indianapolis onderzochten 280 mannen en vrouwen ouder dan 65 die artritis-problemen hadden.
Wat opviel was dat de kracht van de quadricepsspiergroep in het dijbeen bij de proefpersonen 15 tot 18% minder was dan van de mensen die geen artritis hadden gekregen.
De Amerikanen wisten dat overgewicht een risicofactor was bij het ontstaan van de knieproblemen. Het lijkt erop dat een verzwakte dijbeenspier de missende schakel is in de verklaring hiervan. Dijbeenspieren zijn immers essentieel voor een stabiele houding van de knie. Is dit niet het geval dan kan het kraakbeen in de knie beschadigen en het kniegewricht zwaar belast worden.
Sportartsen adviseren iedereen om dagelijks 30 tot 45 minuten te wandelen. Dit moet voldoende zijn om de dijspieren aan te sterken. Mannen en vrouwen met beginnende gewrichtsklachten kunnen via de apotheek of reformwinkel ook glucosamine/chondroitine en MSM supplementen kopen. Deze stoffen kunnen binnen een periode van drie tot zes maanden terug kraakbeen aanmaken en de artritisongemakken fel verlichten of volledig wegnemen.

Gerelateerde producten


Mannavital Triomove met vanillesmaak

FlexiSan

Joint Relief Liquid Glucosamine


Mannavital Triomove met vanillesmaak Inhoud:
450 gr
Richtprijs:
€ 38,50
CNK-nr:
2687-846

FlexiSan Inhoud:
90 V-caps
Richtprijs:
€ 45,79
CNK-nr:
3730-850

Joint Relief Liquid Glucosamine Inhoud:
480 ml
Richtprijs:
€ 34,21
CNK-nr:
ODR-35

Complete gewrichtsformule aan de voordeligste prijs

TRIOMOVE is een totaalformu ...
lees meer

Gewrichten°, kraakbeen* en bindweefsel$

Wierookboom met een hoge standaardisat ...
lees meer

Joint Relief, Liquid Glucosamine bevat het lichaamseigen glucosaminesulfaat en cho ...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Meer producten van
Nutrisan


Meer producten van
Ojibwa De Roeck
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".