Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Versterkt u actief uw weerstand?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
24 september 2021
Chronische schouderpijn
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Chronische schouderpijn Vroeg of laat komt iedereen wel eens in aanraking met pijn van het bewegingsapparaat. Vaak wordt de term reuma gebruikt. Wanneer de ongemakken worden veroorzaakt door een aandoening van weke delen zoals de pezen, spieren en gewrichtskapsels wordt de term ‘weke-delenreuma’ gebruikt.
Soms zijn gewrichtsklachten van korte duur maar spieren, gewrichten, pezen en bindweefsel kunnen ook aanslepende, zeurende of chronische pijn veroorzaken. Eén daarvan is chronische schoudergewrichtspijn.
Aanslepende schouderongemakken kunnen het gevolg zijn van slijtage, overbelasting van het schoudergewricht maar ook een peesontsteking (tendinitis) kan de boosdoener zijn. Als naast de ontsteking een overdreven kalkafzetting (calcificatie) opduikt wordt de term calcificerende tendinitis gebruikt. Ook in het schoudergewricht kan een sterke kalkafzetting optreden.
Chronische schouderpijn maakt het bewegen van de schouder lastig. Dit vergroot het gevaar op een vastzittende schouder (frozen shoulder).
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".