Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
25 januari 2022
Chronische Veneuze Insufficiëntie (CVI)
| Cardiovasculair |
Terug Verstuur link
lijn
Chronische Veneuze Insufficiëntie (CVI) CVI, de afkorting voor Chronische Veneuze Insufficiëntie, staat voor aanhoudende (chronische) verminderde doorbloeding van de aderen in de benen. Het hart pompt zuurstofrijk bloed door ons lichaam. Wanneer het bloed via de benen weer op weg is richting het hart worden afvalstoffen en zuurstofarm bloed afgevoerd. Het bloed moet hierbij tegen de zwaartekracht in. Daarom zit er een ingenieus klepsysteem in de aderen van onze benen dat er voor zorgt dat het bloed niet terugzakt. De aderen moeten voldoende sterk en elastisch blijven om het bloed door dit klepsysteem te sturen.

Wanneer de aderen minder flexibel worden, zijn ze namelijk niet meer in staat om het bloed richting het hart te stuwen. Het bloed blijft dan staan en oefent druk uit op de aderen. Door deze druk rekken de aderen uit, verliezen ze hun elasticiteit en worden ze breder waardoor spataderen ontstaan. De kleppen sluiten niet goed meer en het bloed blijft in de benen staan. Hierdoor ontstaan zware, vermoeide, pijnlijke of onrustige benen. Dit proces wordt aangeduid met CVI. Bij CVI kan er sprake zijn van de volgende klachten: zware, vermoeide benen, vocht in de benen, verkleuring van de huid en ontsierende aderen, pijnlijke benen, onrustige benen en spataderen.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".