Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
22 januari 2022
Darmkanker
| Kanker |
Terug Verstuur link
lijn
Darmkanker Wanneer we spreken over darmkanker, bedoelen we kanker in de dikke darm of in de endeldarm. Darmkanker is een van de meest voorkomende kankers, na borst- en prostaatkanker. Bijna altijd ligt een goedaardig gezwel (poliep) aan de basis, die dan later verergert naar een levensbedreigende kanker.
Darmkanker leidt tot weinig bijzondere symptomen: bloedverlies langs de anus, diarree en/of verstopping, verandering van stoelgang, onverklaarbaar gewichtsverlies, vermoeidheid ...
Meestal worden die symptomen door een minder ernstige aandoening verklaard, maar oplettendheid en/of een doktersbezoek is aangeraden.

Vijftigplussers kunnen zich laten screenen, evenals mensen met een geval van darmkanker in de familie. Endoscopisch onderzoek onderzoekt dan de toestand van de poliepen, om ze eventueel later te verwijderen. Op die manier kan de arts voorkomen dat poliepen zich ontwikkelen naar een kankergezwel.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".