Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
24 januari 2022
Epilepsie
| Neurologie |
Terug Verstuur link
lijn
Epilepsie Bij epilepsie zijn sommige gebieden van de hersenen zodanig overactief dat ze (tijdens een epileptische aanval) ongecontroleerde lichaamsbewegingen en/of toestanden van bewusteloosheid provoceren. Nochtans gaat niet elke epileptische aanval (toeval) gepaard met spastische bewegingen; verstijving komt even vaak voor, vaak vlak voor de spastische toeval. Wereldwijd komt epilepsie bij 0,8% van de bevolking voor. Ongeveer één op tien van alle mensen zal in zijn/haar leven een epileptische toeval meemaken, zonder dat hij/zij werkelijk aan epilepsie lijdt.
In één derde van de gevallen kan de arts een precieze oorzaak van epilepsie aanwijzen: een hersentrauma, een beroerte, een hersenschudding... .

Naar de andere oorzaken van epilepsie is het meestal gissen. Afstervende hersencellen, ontstekingen in de hersenen, problemen met de bloedtoevoer naar de hersenen en een verstoring van de zenuwprikkelgeleiding liggen ook aan de basis van een toeval.
Klassieke geneesmiddelen tegen epilepsie zijn vaak een zegen, maar even vaak hebben ze vervelende, soms ernstige bijwerkingen. Ongeveer één derde van alle epilepsiepatiënten reageert niet op medicatie; meer dan de helft ervaart bijwerkingen.
De alternatieve en complementaire geneeskunde kan niet altijd dezelfde wetenschappelijke bewijskracht voorleggen, maar geniet wel van het voordeel dat ze minimale bijwerkingen hebben. Het arsenaal is ook veel breder: je kan er vele aspecten van epilepsie tegelijk mee behandelen.

Voor een overzicht van de mogelijke natuurlijke behandelingswijzen kan je terecht in "Treating Epilepsy Naturally : A Guide to Alternative and Adjunct Therapies" van Patricia Murphy. Jammer genoeg is er enkel een Engelstalige versie van dit boek beschikbaar.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".