Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
21 oktober 2021
Fijn haar
| Haaruitval |
Terug Verstuur link
lijn
Fijn haar Fijn haar ziet er meestal dof uit. Het haarverlies is chronisch en gebeurt zeer geleidelijk over de hele oppervlakte van de schedel. Door het feit dat de haaruitval beperkt blijft, wordt dit gedurende de beginperiode amper opgemerkt. Naarmate de maanden vorderen, wordt ook het probleem steeds duidelijker. Enkel bij personen met zeer veel stress kan het voorkomen dat de haaruitval wel zeer snel merkbaar is.

Haaruitval wordt dikwijls in verband gebracht met bloedarmoede. Uitputting, gebroken vingernagels en bleekheid van de huid zijn hier de voornaamste symptomen. Een bloedanalyse dringt zich in dergelijke gevallen op. Het kan immers zijn dat er te weinig ferritine (ijzer) in de bloedbaan aanwezig is. De ferritine concentratie in het bloed moet gelijk zijn of hoger liggen dan 40 nanogram per milliliter bloed. Indien de concentratie lager ligt dan dit getal kan het tekort aan ijzer het probleem van te fijn haar misschien definitief oplossen. Naast een bloedonderzoek zal de behandelende dermatoloog ook een haaranalyse uitvoeren.

Gezond blijven?

lijn

Gelijkaardige ongemakken

Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".