Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
9 december 2021
Hoe alcoholproblemen voorkomen?
| Verslavingen |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe alcoholproblemen voorkomen? De cruciale rol van voeding
Dokter Julia Ross is verbonden aan het wereldberoemde Betty Ford Instituut waar veel Amerikaanse beroemdheden hulp zoeken om van hun drankverslaving verlost te raken.
“Verslavingen overwinnen zonder de juiste voeding is onmogelijk. In de praktijk komt het er op aan een dieet te gebruiken dat rijk is aan eiwitten, hersenvriendelijke vetten (omega-3) en hoogwaardige koolhydraten zoals volkerenproducten. De tekorten in de hersencellen moeten verder weggewerkt worden door het gebruik van vitaminen, mineralen en aminozuren. Het spijtige van de klassieke therapie is dat artsen en psychiaters zich beperken tot het aansterken van de vrije wil of het karakter van een verslaafde.

De reden waarom zoveel verslavingsbehandelingen falen, is te vergelijken met een dieselauto die op benzine moet rijden. De vierwieler zal ook maar heel eventjes sputterend rijden en dan stilvallen. Bij mensen met een verslavingsprobleem is dit precies hetzelfde.
Voor de alcoholverslaafde is een optimaal metabolisme veel belangrijker dan de ‘vrije wil’. Er wordt zelfs beweerd dat er zonder een ideaal voedingspatroon geen optimale vrije wil bestaat. Dat verklaart meteen de reden waarom zoveel verslaafden in een vicieuze cirkel blijven leven. “De hoeksteen om een verslaafde van zijn probleem af te helpen is het lichaam te ontwennen van de eenvoudige koolhydraten die, net als alcohol, zorgen voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel. Denk hier vooral aan wit brood, pasta, witte rijst, snoep, suikerrijke frisdranken en gebak. Zeer veel mensen die van een verslaving proberen af te geraken, schakelen precies over op dergelijke eenvoudige koolhydraten omdat ze een drang hebben naar een snelle glucosestijging in hun bloed. Dat is precies hetzelfde wat alcohol op dit niveau doet. Zolang mensen ook die drang niet overwinnen zal de stap naar de ‘crisisfles’ heel snel terug gezet worden."

Gerelateerde producten


Mannavital Selenium All Natural Antioxidant complex + zink en SOD

Udo's Choice Ultimate Oil Blend

Bio-Marine Plus

Marcus Rohrer Spirulina


Mannavital Selenium All Natural Antioxidant complex + zink en SOD Inhoud:
60 v-caps
Richtprijs:
€ 19,95
CNK-nr:
3315-173

Udo's Choice Ultimate Oil Blend Inhoud:
500 ml
Richtprijs:
€ 24,67
CNK-nr:
1701-762

Bio-Marine Plus Inhoud:
60 caps.
Richtprijs:
€ 15,40
CNK-nr:
1457-845

Marcus Rohrer Spirulina Inhoud:
180 tabl.
Richtprijs:
€ 15,59
CNK-nr:
1274-299

De antioxidanten selenium, zink, vitamine C en vitamine E dragen bij tot de besche ...
lees meer

Omega-3 en Omega-6 zijn cruciaal voor onze gezondheid.
Maar ze moeten wél zuive ...
lees meer

Sterk geconcentreerd visolieproduct met 70% omega-3 vetzuren.

Bio-Marine Plus b ...
lees meer

De groene supervoeding voor betere prestaties, meer energie en weerstand

Het sp ...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Meer producten van
Ojibwa De Roeck


Meer producten van
Pharma Nord


Meer producten van
Fytofarma

Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".