Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
24 januari 2022
Hoe behandel je een verkoudheid?
| Verkoudheid |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe behandel je een verkoudheid? Treuzel niet als je de symptomen van keelpijn en verstopte neus voelt opkomen, maar grijp onmiddellijk en adequaat in. Er bestaan vele middeltjes om verkoudheden in te dijken. Mik niet op een enkel middeltje maar probeer er zoveel mogelijk toe te passen.

Drink gedurende de hele dag kruidenthee van kruiden zoals salie, tijm, munt, kamille... . Zo voorkom je uitdroging en verzacht je de ontstoken slijmvliezen in de mond, keel en neus. Zet extra sterke groene thee waarmee je doorheen de dag gorgelt.

Inhaal het stoom uit een pot heet water waarin je enkele druppeltjes etherische olie gedaan hebt. Eucalyptus- en muntolie is hier heel geschikt voor. Etherischeoliën kun je ook 's nachts in je slaapkamer verdampen met een elektrische verstuiver. Keelpastilles met munt en eucalyptus verzachten de keelpijn: je vindt ze in elke supermarkt.

Hoog tijd om extra pittige gerechten te eten met kruiden zoals peper, pilli-pilli, kurkuma, kruidnagel, komijn, kaneel enzovoort. Ze drijven het slijm weg en doden bacteriën en soms ook virussen. Kruiden zoals echinacea, vlierbes, Chinese kruiden, pelargonium sidoides en gember hebben een toegevoegde waarde tegen verkoudheid.

Weinig studies konden aantonen dat 1 à 2 gram vitamine C werkt tegen verkoudheid, doch in een studie gaf 8 gram per dag wel verbetering. Vitamine C verdwijnt snel uit het lichaam na inname, dus als je vitamine C neemt, verdeel dan een grote dosis over heel de dag.

Gerelateerde producten


Selenium+Zinc

Marnys Koninginnebrij

Mannavital Kyolic One a day


Selenium+Zinc Inhoud:
90 + 30 tabl.
Richtprijs:
€ 21,95
CNK-nr:
2326-577

Marnys Koninginnebrij Inhoud:
30 capsules
Richtprijs:
€ 21,20
CNK-nr:
1538-032

Mannavital Kyolic One a day Inhoud:
60 tabl.
Richtprijs:
€ 15,29
CNK-nr:
4107-942

Helpt de goede werking van het immuunsysteem en is een combinatie van antioxidante ...
lees meer

Koninginnenbrij is het voedingsmiddel, waarop alleen de bijenkoningin gedurende ha ...
lees meer

Gefermenteerde knoflook voor meer weerstand en energie,
voor een goede circulati ...
lees meer

Meer producten van
Pharma Nord


Meer producten van
Phytal-Crea


Meer producten van
Fytofarma
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".