Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
24 januari 2022
Hoe het risico op artroseklachten verminderen?
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe het risico op artroseklachten verminderen? Beweging is belangrijk om de klachten te verminderen. Ook kunt u daarmee het terugkomen of verergeren van de pijn helpen voorkómen. Een gewricht waaromheen geoefende spieren zitten, kan meer verdragen en doet minder pijn.

Wanneer u veel pijn heeft, kunt u het gewricht tijdelijk enigszins ontzien. Zorg er in zo'n rustperiode voor dat u het gevoelige gewricht regelmatig beweegt. Het aanbrengen van koude of warme kompressen kan soms wat verlichting geven. Zodra het iets beter gaat, moet u proberen uw dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Bij artrose van de heup of knie kan een wandelstok uitkomst bieden. Bij overgewicht helpt afvallen de heup- en kniegewrichten te ontlasten. Soms kan het nodig zijn van hobby of beroep te veranderen om het pijnlijke gewricht te ontlasten.

Medicijnen kunnen artrose niet genezen, maar wel de pijn verminderen. Als pijnstiller kunt u paracetamol gebruiken, bijvoorbeeld als u door de pijn niet goed kunt bewegen of slapen. Als de pijn steeds terugkomt, kunt u dit voorkómen door de pijnstiller met een vaste regelmaat in te nemen. Neem zo nodig twee paracetamol om de vijf uur (maximaal vier keer per etmaal). Andere mogelijkheden zijn bij uw apotheker of natuurvoedingswinkel perskindol of MSM te bestellen. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat deze middelen de ongemakken die door artrose ontstaan kunnen verminderen.
Als het lastig wordt bepaalde bewegingen uit te voeren, kan fysiotherapie helpen. Oefeningen voor de spieren rond het pijnlijke of stijve gewricht kunnen de klachten verminderen. De fysiotherapeut leert u oefeningen die u ook thuis kunt doen.

Gerelateerde producten


Curcumix Plus

Health Mate Infraroodsauna's

Joint Relief Liquid Glucosamine

Mannavital MSM Platinum


Curcumix Plus Inhoud:
60 TAB
Richtprijs:
€ 34,40
CNK-nr:
3044443

Health Mate Infraroodsauna's Inhoud:
1 - 6 pers.
Richtprijs:
€ 3 895,00

Joint Relief Liquid Glucosamine Inhoud:
480 ml
Richtprijs:
€ 34,21
CNK-nr:
ODR-35

Mannavital MSM Platinum Inhoud:
180 v-tabl.
Richtprijs:
€ 19,25
CNK-nr:
3315-165

Curcumix Plus van PharmaNutrics is een uniek complex dat bijdraagt tot het remedi ...
lees meer

Droom je ook van je eigen infrarood sauna ?

• Verlichting van spier- ...
lees meer

Joint Relief, Liquid Glucosamine bevat het lichaamseigen glucosaminesulfaat en cho ...
lees meer

Voedingssupplement met organisch zwavel, onder de vorm van het natuurlijke methyls ...
lees meer

Meer producten van
Pharma Nutrics


Meer producten van
Health Mate


Meer producten van
Ojibwa De Roeck


Meer producten van
Fytofarma

Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".