Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Kiest u voor: ...
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
12 juli 2020
Hoe ijzertekort voorkomen ?
| Vermoeidheid |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe ijzertekort voorkomen ? Heel veel mensen lijden aan een chronisch ijzertekort zonder dit zelf te weten. Wie onvoldoende ijzer in zijn bloedbaan heeft voelt zich uitgeput en zwak. Lichte tot matige zwakte komen het meest voor en veroorzaken lichamelijke en intellectuele klachten bij kinderen en volwassenen. De prestaties dalen zonder dat men zich echt ziek voelt. Een arts kan besluiten om de zwakte te elimineren door toediening van ijzertabletten.

Via zelfzorg kunnen mensen er ook voor zorgen dat er meer ijzer in het bloed voorradig is. IJzerrijke voeding is o.a. rood vlees, vis, gevogelte, schaaldieren en garnalen. Vermijd thee. Thee beschikt over de dubieuze kwaliteit om de opname van ijzer door het lichaam drastisch te verminderen. Van vitamine C is dan weer bekend dat het de absorptie van ijzer in de dunne darm verhoogt. Vitamine C kan – in functie van de hoeveelheid ascorbinezuur die dagelijks toegediend wordt – de ijzeropname met een factor 1.5 tot 10 verbeteren. De ijzeropname wordt volgens studies al verdubbeld indien er bij iedere maaltijd 25 tot 50 mg vitamine C wordt ingenomen.

Gerelateerde producten


Mannavital IJzer Platinum

Mannavital Selenium All Natural Antioxidant complex


Mannavital IJzer Platinum Inhoud:
60 v-caps
Richtprijs:
€ 9,95
CNK-nr:
3115-946

Mannavital Selenium All Natural Antioxidant complex Inhoud:
60 v-caps
Richtprijs:
€ 19,95
CNK-nr:
3315-173

“Zachte” ijzervorm met de passende nutriënten voor een
optimale bloedaanmaa ...
lees meer

Natuurlijk complex van basisantioxidanten voor een optimale celbescherming

SEL ...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Meer producten van
FytofarmaAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".