Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
21 oktober 2021
Hoe RSI in de pols (acute polsgewrichtspijn) voorkomen?
| Gewrichtsklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe RSI in de pols (acute polsgewrichtspijn) voorkomen? In de wetenschappelijke literatuur vindt men nogal wat studies die stellen dat iedere 45 minuten beeldschermwerk moet afgewisseld worden met 15 minuten waarin andere werkzaamheden moeten uitgeoefend worden. Tegenwoordig bestaat ook de zogenaamde beeldschermtachograaf. Net als vrachtwagenchauffeurs hun rust- en rijtijden moeten bijhouden, is het goed dat beeldschermwerkers micropauzes en rustpauzes inlassen om acute polsgewrichtspijn en dito ellobooggewrichtspijn te voorkomen.
De Beeldschermtachograaf maakt onderscheid tussen micropauzes en rustpauzes. Micropauzes zijn korte pauzes van ten minste 20 seconden. Juist deze korte ontspanningsperiodes dragen zeer effectief bij aan voorkoming van RSI. Ze helpen de doorbloeding in schouder en nek te herstellen, zodat schade door langdurige statische belasting in het lichaam wordt voorkomen.

Daarnaast is het van belang dat men in de loop van de dag ook genoeg langere pauzes neemt, minimaal vijf minuten pauze en maximaal vijftien minuten per uur beeldschermwerk. Deze wettelijke verplichte pauzes zorgen voor voldoende herstel van dynamische belasting in armen, polsen en handen.
De daglimiet is er tenslotte om RSI aan polsen, elleboog en nek te voorkomen
Het is daarom verstandig om per werkdag niet meer dan zes uur beeldschermwerk te verrichten.
Bij uw apotheker of natuurvoedingswinkel vindt u ook versterkende en herstellende natuurlijke producten die belaste spieren sneller ontspannen.

Gerelateerde producten


Mannavital Magnesium Platinum

Mannavital MSM Platinum


Mannavital Magnesium Platinum Inhoud:
90 tabl.
Richtprijs:
€ 16,95
CNK-nr:
3316-197

Mannavital MSM Platinum Inhoud:
180 v-tabl.
Richtprijs:
€ 19,25
CNK-nr:
3315-165

Voor meer energie en stressbestendigheid, een gezonde spierfunctie en een normale ...
lees meer

Voedingssupplement met organisch zwavel, onder de vorm van het natuurlijke methyls ...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Meer producten van
FytofarmaAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".