Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
24 januari 2022
Hoe spierpijn voorkomen?
| Spierklachten |
Terug Verstuur link
lijn
Hoe spierpijn voorkomen? Zorg bij sporten vooraf voor een goede opwarming van de spieren en bouw achteraf de bewegingen rustig af, zodat de spieren weer tot rust kunnen komen. Spierpijn is een waarschuwend signaal van het lichaam. Als u spierpijn voelt, is het van belang om na te gaan aan welke activiteit u die pijn te danken heeft. Kent u de oorzaak, dan weet u ook het middel om herhaling te voorkomen. Dat is belangrijker dan een toevlucht te zoeken in pijnstillende middelen zonder de spier de noodzakelijke rust te geven om te herstellen. Wegnemen van de pijn werkt forceren in de hand. Met voldoende rust gaat spierpijn binnen enkele dagen meestal vanzelf over.

Om de pijn te verlichten, kunt u de spieren warm houden door geregeld warme douches of baden te nemen, warme kleding te dragen of een infrarood lamp te gebruiken. Ook warmtepleisters zijn hiervoor geschikt. Warmtepleisters hebben echter als nadeel dat er een kans op huidirritatie aanwezig is, een warm bad heeft daarom de voorkeur. Het masseren van de spieren heeft alleen een gunstige invloed op spierpijn, wanneer dit op deskundige wijze gebeurt.

Andere degelijke opties zijn het gebruik van MSM, ofwel Methylsulfonylmethaan. Dit is organisch gebonden zwavel, een lichaamseigen stof. Zwavel is na kalk en fosfor het mineraal dat het meest in het lichaam aanwezig is. Het is van groot belang voor het goed functioneren van lichaamscellen. MSM bevordert de opname van voedingsstoffen in de lichaamscellen en de afvoer van afvalstoffen. Dat is belangrijk voor vermoeide spieren.
Ook Perskindol is een aanrader. Door de koude/warmte-werking verzacht en versoepelt Perskindol gevoelige spieren en gewrichten en stimuleert het een snel herstel.

Gerelateerde producten


Circulix Plus

D-Pearls 1520 natuurlijk vitamine D

Mannavital Whey proteïne 94 platinum

Mannavital MSM Platinum


Circulix Plus Inhoud:
60 TAB
Richtprijs:
€ 28,90
CNK-nr:
3044435

D-Pearls 1520 natuurlijk vitamine D Inhoud:
80 caps
Richtprijs:
€ 14,95
CNK-nr:
2784-379

Mannavital Whey proteïne 94 platinum Inhoud:
900 gr
Richtprijs:
€ 29,95
CNK-nr:
3194-701

Mannavital MSM Platinum Inhoud:
180 v-tabl.
Richtprijs:
€ 19,25
CNK-nr:
3315-165

Circulix Plus van PharmaNutrics is een hoogwaardig, natuurlijk voedingssupplement ...
lees meer

De natuurlijke oplossing voor een vitamine D tekort en ondersteuning voor uw weers ...
lees meer

Compleet en ideaal eiwit voor spierkracht, groei en herstel

Mannavital Whey pro ...
lees meer

Voedingssupplement met organisch zwavel, onder de vorm van het natuurlijke methyls ...
lees meer

Meer producten van
Pharma Nutrics


Meer producten van
Pharma Nord


Meer producten van
Fytofarma


Meer producten van
Fytofarma

Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".