Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
2 december 2021
Hoofdluizen
| Huidaandoeningen |
Terug Verstuur link
lijn
Hoofdluizen Jeuk op het hoofd is vaak de eerste klacht. De jeuk ontstaat door de kleine bijtwondjes die luizen maken als ze bloed zuigen. In een aantal gevallen zijn er geen klachten en merkt iemand niet dat hij hoofdluis heeft. Kijk regelmatig het haar van uw kinderen na op neten. Om eventuele volwassen luizen te vinden moet u het haar van uw kind eerst wassen met gewone shampoo en daarna een crèmespoeling aanbrengen. Kam daarna het haar goed door met een grove kam. Als de kam moeiteloos door het haar glijdt, ga dan verder met een fijne luizenkam. Die is verkrijgbaar bij de apotheek, de meeste natuurvoedingswinkels of drogist.

Zet de tanden van de kam steeds op de hoofdhuid, bij de haarwortels, en trek hem vervolgens met een lange haal helemaal door het haar. Doe dit boven een licht oppervlak, bijvoorbeeld een stuk wit papier of een witte handdoek zodat u de luizen beter kunt zien. Kijk na elke haal of er luizen in de kam zitten en ga door totdat u al het haar gekamd heeft. Spoel de crèmespoeling uit en kam het natte haar opnieuw op dezelfde manier. Als u dit regelmatig doet bij alle leden van het gezin, ontdekt u de hoofdluis in een vroeg stadium en kunt u de luizen bestrijden voordat ze zich verspreiden.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".