Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
24 januari 2022
Hoofdpijn
| Hoofdpijn |
Terug Verstuur link
lijn
Hoofdpijn De twee belangrijkste vormen van hoofdpijn zijn spanningshoofdpijn (céphalée de tension) en migraine. Vrouwen hebben veel meer last van migraines dan mannen: 18 % versus 6–8 %. Bijna iedereen (ca. 80 %) heeft wel eens te kampen gehad met spanningshoofdpijn.
Belangrijk is de juiste diagnose van hoofdspijn: zoek de juiste oorzaak! Dat een beroerte (hémorragie/congestion cérébrale) of een hersentumor hoofdpijn veroorzaakt, is evident, maar ook de ziekte van Lyme, meningitis, schildklierziekten, nierziekten en multiple sclerose zijn mogelijke oorzaken. Welk type van migraine heb je? Want voor sommige types van migraine zijn bepaalde migraine-medicamenten niet geschikt. Overmatig gebruik van hoofdpijnstillers kan zelf migraineaanvallen uitlokken.

Een belangrijk middel in de diagnose is het ... dagboek! Hierin noteer je je hoofdpijnen, de hevigheid ervan, de impact ervan op je dagelijkse leven ..., en alle andere informatie: wat je hebt gegeten, wat heb je die dag hebt gedaan, slaapkwaliteit ...
Wie weet vind je een duidelijk aanwijsbare oorzaak (bv. aspartaam, paracetamol ...) die je wonderwel van migraines en andere hoofdpijnen verlost.
Soms is het beter om je te laten doorverwijzen naar een neurologist, omdat jouw aandoening te gespecialiseerd is voor een gewone huisarts. Zoek in ieder geval een arts op die bereid is om met je mee te denken!
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".