Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Hoe beschermt u zich tegen griep?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
17 januari 2020
Hoog cholesterolgehalte
| Cardiovasculair |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Hoog cholesterolgehalte De hoeveelheid cholesterol in uw bloed wisselt. Het cholesterolgehalte neemt toe als u veel verzadigd vet eet. Verzadigd vet zit vooral in room, boter, volle melkproducten, volvette kaas, vet vlees, koekjes, gebak en snacks. Sommige mensen hebben aanleg voor een hoog cholesterolgehalte. Het lichaam maakt dan zelf te veel cholesterol aan. Soms is dit erfelijk.
Kan het kwaad?

Een verhoogd cholesterolgehalte geeft op zich geen klachten. Maar als u jarenlang te veel cholesterol in uw bloed heeft, kan het zich ophopen in de wand van uw bloedvaten. Uw bloedvaten kunnen dan nauwer worden en uiteindelijk dicht gaan zitten. Een verhoogd cholesterolgehalte geeft meer risico op het krijgen van hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct of een beroerte.
Andere factoren die uw risico op hart- en vaatziekten kunnen vergroten, zijn bijvoorbeeld roken, diabetes (suikerziekte), hoge bloeddruk en overgewicht.
Als u meer dan één risicofactor heeft, wordt de kans dat u een hart- en vaatziekte krijgt ook groter.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".