Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
24 januari 2022
Hypertensie
| Cardiovasculair |
Terug Verstuur link
lijn
Hypertensie De druk in de bloedvaten (= bloeddruk) wordt veroorzaakt door de kracht van de pompwerking van het hart en mate waarin de bloedvaten zijn verwijd of vernauwd (dit bepaalt de weerstand tegen bloeddoorstroming).
De bloeddruk wordt -als zodanig- niet gevoeld, maar wel de eventuele gevolgen van langdurige bloeddrukverhoging (= chronische hypertensie).
Op middelbare en oudere leeftijd neemt met name de bovendruk (= systolische druk) geleidelijk toe.

Mogelijke ongemakken bij bloeddrukverhoging zijn o.a.:
- geringe tot matige verhoging : meestel geen klachten
- ernstige verhoging (vanaf bovendruk 150): meestal op termijn o.a. hoofdpijn, licht gevoel in het hoofd, duizeligheid, rusteloosheid, misselijkheid, braken, kortademigheid en wazig zien
- zeer ernstig (vanaf bovendruk 180): de hiervoor genoemde verschijnselen, slaperigheid en risico op bewusteloosheid en op termijn ernstige beschadiging van o.a. hart, hersenen, nieren en ogen
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".