Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
30 november 2021
IJzer
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
IJzer Hemoglobine heeft ijzer nodig om zuurstof en koolstofdioxide in het bloed te transporteren. Iemand met te weinig ijzer kan dus bloedarmoede krijgen, waardoor hij sneller vermoeid zal geraken na een inspanning. Tekort aan ijzer tijdens de zwangerschap geeft een groot risico op ontwikkelingsstoornissen bij het kind. IJzertekort is het meest voorkomende voedingstekort in de wereld: bijna één derde van de wereldbevolking lijdt eraan. In westerse landen komt het slechts bij 8% van de bevolking voor.

IJzer heeft ook een kwalijke kant, omdat het de productie van vrije radicalen kan versnellen. Te veel ijzer in het lichaam is daarom schadelijk voor de weefsels. Sommige mensen lijden aan een genetisch bepaalde ijzerstapelingsziekte en moeten de ijzerstatus van het bloed controleren. De beste bronnen van ijzer zijn zeevruchten (oesters en schelpdieren). Vlees bevat veel ijzer, maar omdat vlees weinig antioxidanten bevat, is vlees geen gezonde bron van ijzer. Planten bevatten antioxidanten en vitamine C, dat de ijzeropname stimuleert. Plantaardige bronnen van ijzer zijn peulvruchten zoals sojabonen en linzen. Spinazie en pompoen bevatten ook relatief veel ijzer.

Gerelateerde producten


Mannavital IJzer Platinum

Mannavital MSM Platinum

Marcus Rohrer Spirulina


Mannavital IJzer Platinum Inhoud:
60 v-caps
Richtprijs:
€ 9,95
CNK-nr:
3115-946

Mannavital MSM Platinum Inhoud:
180 v-tabl.
Richtprijs:
€ 19,25
CNK-nr:
3315-165

Marcus Rohrer Spirulina Inhoud:
180 tabl.
Richtprijs:
€ 15,59
CNK-nr:
1274-299

“Zachte” ijzervorm met de passende nutriënten voor een
optimale bloedaanmaa ...
lees meer

Voedingssupplement met organisch zwavel, onder de vorm van het natuurlijke methyls ...
lees meer

De groene supervoeding voor betere prestaties, meer energie en weerstand

Het sp ...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Meer producten van
Fytofarma


Meer producten van
Fytofarma
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".