Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
22 januari 2022
Kokosvet
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Kokosvet Over kokosvet er is heel wat controverse.
Vanaf 25°C is kokosvet vloeibaar en dus kokosolie. Het bevat zeer speciale, kortketige vetzuren, die gezond zijn voor darm en darmflora. Deze vetzuren worden anders gemetaboliseerd dan langere vetzuurketens. Ze zijn grotendeels verzadigd, hierdoor weinig onderhevig aan oxidatie en geschikt voor verhitting in de keuken. Bovendien bevat extra vierge kokosolie antioxidanten én vetzuren met sterke antimicrobiële eigenschappen (laurinezuur, 49%!), wat beschermt tegen virussen, bacteriën en schimmels (Candida).

Kokosolie wordt gewonnen uit ‘kopra’, het vruchtvlees van de kokosnoot, dat ongeveer 65% olie bevat. De verwerking kan op verschillende manieren gebeuren en bepaalt de gezondheidskwaliteiten van het eindproduct.
Persing van verse, natte kopra levert een ‘extra vierge’ olie/vet, met zachte kokossmaak. Kokosvet kan ook uit gedroogde kopra gestoomd worden, maar dit is sowieso een verhitting. Beide producten zijn wel biologisch.
Industrieel worden echter vaak ongewenste methoden gebruikt om een geur-/smaakloze olie te produceren. Dit levert een inferieur product op, zonder de gezondheidseffecten van biologische kokosolie. Omdat vele studies in de VS hiermee gedaan zijn, is dat ook de reden van de controverse hierover.

Gerelateerde producten


Cocoya Health


Cocoya Health Inhoud:
473 ml
Richtprijs:
€ 15,90
CNK-nr:
ODR-190

Cocoya Extra Virgin kokosolie

De juiste verzadigde vetten zorgen voor een beter ...
lees meer

Meer producten van
Ojibwa De Roeck


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".