Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
24 januari 2022
Laxeermiddelen
| Spijsvertering |
Terug Verstuur link
lijn
Laxeermiddelen De dikke darm is de plaats waar het lichaam onverteerde voedselbestanddelen tijdelijk opslaat. Naast het bewaren van voedselresten heeft de dikke darm nog een andere belangrijke functie: het huisvesten van de darmflora (gezondheidsondersteunende micro-organismen).
Verschillende factoren zoals een onevenwichtige voeding, stress of het volgen van een antibioticakuur verstoren het evenwicht van de darmflora. Dit bevordert het overwoekeren van ziekmakende bacteriën. Diarree, constipatie of een verzwakt immuunsysteem behoren tot de mogelijke gevolgen.
Om de ongemakken verbonden aan constipatie op te lossen wordt vaak een beroep gedaan op stoelgangbevorderende middeltjes. Deze producten worden ook laxeermiddelen, laxativa of laxantia genoemd. Het langdurig of verkeerd gebruik van laxeermiddelen kan de darmflora uit evenwicht brengen. Het gebruik van laxativa gebeurt daarom het liefst na advies van je geneesheer of apotheker.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".