Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
25 januari 2022
Lentemoeheid
| Vermoeidheid |
Terug Verstuur link
lijn
Lentemoeheid Het seasonal affective disorder (SAD) - wij noemen het lentemoeheid - treft ieder jaar meer en meer mensen. Het aantal mensen dat met lentemoeheid wordt geconfronteerd groeit volgens wetenschappers onder invloed van de invoering van het zomeruur.
Lentemoeheid kan in extreme gevallen leiden tot opname in een ziekenhuis. De symptomen van lentemoeheid zijn soms gelijklopend met die van een depressie. Op bepaalde dagen voelen de patiënten zich dan weer niet depressief, maar ze voelen zich futloos. Alle energie lijkt verdwenen.

Onderzoekers denken dat mensen met lentemoeheid vooral een gebrek
hebben aan serotonine. Daarom wordt de lichttherapie soms aanbevolen. Niet alle wetenschappers delen die mening. Sommigen denken dat lentemoeheid te maken heeft met een niet correcte melatonineproductie in het lichaam. De meeste wetenschappelijke studies over lentemoeheid (SAD) zijn wel duidelijk over de meest eenvoudige aanpak.
Moeheid moet bestreden worden met actie, liefst tijdens de meest lichtsterke uren van de dag. Een half uurtje stevig wandelen kan halve wonderen doen voor het energiepeil van iedere mens.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".