Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Bent u lactose intolerant?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
15 oktober 2019
Obesitas
| Zwaarlijvigheid |
Terug Verstuur link Print pagina
lijn
Obesitas Obesitas is een chronische ziekte die ontstaat door een onevenwichtige energiebalans. Onderzoeken hebben aangetoond dat obesitas het risico op een hele reeks aandoeningen (hypertensie, diabetes, artrose, cholesterol, hart- en vaatziekten, kanker, galsteenvorming,...) sterk verhoogt.

Het is al langer geweten dat heel wat mensen met overgewicht kampen. Wetenschappers publiceerden onlangs cijfers waaruit bleek dat één op twee Belgen te dik is. Zwaarlijvigheid geldt op termijn als een zeer ernstig gezondheidsrisico. Overtollig gewicht kan de levensduur en de levenskwaliteit sterk doen dalen.
Volgens de onderzoekers lijdt 36% van de bevolking aan overgewicht en 12% heeft een Body Mass Index van meer dan 30. Deze mensen hebben af te rekenen met obesitas.

Zwaarlijvigheid en obesitas dienen aangepakt te worden door het nastreven van een evenwichtige en aangepaste voeding, meer lichaamsbeweging en dit onder medische begeleiding.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".