Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
25 oktober 2021
Oogontstekingen
| Ogen |
Terug Verstuur link
lijn
Oogontstekingen Oogontstekingen ontstaan wanneer gevoelige delen van het oog blootgesteld worden aan stofdeeltjes die onder andere uit de lucht komen. Onze ogen zitten gelukkig goed beschut in de oogkassen; de wimpers en wenkbrauwen filteren vele grove stofdeeltjes. Het traanvocht vormt echter de belangrijkste bescherming. Traanvocht vangt alle stofdeeltjes op, zodat ze gemakkelijk weggespoeld kunnen worden.

Het laagje met traanvocht dat over de ogen ligt, bestaat uit drie delen. De eerste laag is een slijmlaag waarover de bovenste lagen kunnen glijden. Dat laagje bevat hyaluronzuur. De tweede laag is een waterige laag, het echte traanvocht. De bovenste laag is in feite een vetlaagje dat de verdamping van het traanvocht tegenhoudt. Zowel een tekort aan traanvocht als een tekort aan bepaalde vetzuren (in het vetlaagje) kunnen dus uitdroging en ontstekingen veroorzaken. Een juiste balans van omega-3- en omega-6-vetzuren is hierbij van cruciaal belang.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".