Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
24 januari 2022
Passiflora
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Passiflora De passiflora (passiebloem) is in de 16e eeuw vanuit Amerika geïmporteerd naar Europa. De medische kennis over deze plant is dus relatief recent. De bladeren van de bloem staan in kruidenboeken beschreven als kalmerend, slaapverwekkend, spierontspannend (tegen spasmen) en verdovend. Toepassingen zijn: hysterie, rusteloosheid, hartkloppingen, astma en slapeloosheid. Ongewenste bijwerkingen zijn zeldzaam, maar kunnen optreden. Belangrijk is de aanbevolen dosis niet te overschrijden.

Er bestaan een groot aantal soorten passiflora. Als geneeskrachtig kruid wordt vooral Passiflora incarnata gebruikt, terwijl Passiflora edulis voor de vrucht (passievrucht) gekweekt wordt. De vrucht wordt meestal uitgelepeld, omdat de schil te taai is, maar van sommige soorten wordt de schil ook medicinaal gebruikt. Zo is gebleken dat een extract van de schil effectief tegen artrose.

Gerelateerde producten


Mannavital Calmiton


Mannavital Calmiton Inhoud:
60 tabl
Richtprijs:
€ 23,95
CNK-nr:
2454-882

Natuurlijk rustgevend en ontspannend

CALMITON is een probaat rustgevend voeding ...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".