Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
25 oktober 2021
Preventie en behandeling hoofdluis
| Huidaandoeningen |
Terug Verstuur link
lijn
Preventie en behandeling hoofdluis De beste manier om de verspreiding van hoofdluis en neten tegen te gaan is het haar van uw kind regelmatig te controleren, ten minste eenmaal per week, zodat u het in een vroeg stadium ontdekt. Borstel het haar van uw kind elke ochtend en avond en kam het daarna zorgvuldig uit met een fijne metalen netenkam. Beschadigde luizen en neten zijn uitgeschakeld. Volgens onderzoek is dagelijks netenkammen meestal even effectief als behandeling met (schadelijke) chemische middelen.
Nochtans zijn er heel wat natuurlijke mogelijkheden: shampoos en lotions met etherische oliën: tea tree, eucalyptus, lavendel, Ylang Ylang, tijm, citrus,… Je kan die eventueel ook zelf toevoegen aan je shampoo. Een druppeltje inwrijven achter de oren of in de nek kan luizen ook op afstand houden. Of etherische olie toevoegen aan volgende middeltjes waar luizen een hekel aan hebben: knoflook, wassen met olijfoliezeep, met appelazijn (helft water), inwrijven met kokosolie (uitspoelen met azijn), zelfs mayonaise + azijn (2/1) of dik insmeren met cremespoeling (’s ochtends uitwassen),…

De haren moeten dan enkele keren per week systematisch worden uitgekamd met de speciale luizenkam. Zowel de luizen en de neten zullen vooral dicht bij de hoofdhuid worden aangetroffen. Door te kammen boven een wit papier kan de 'oogst' worden opgevangen en gecontroleerd. Natuurlijk is het kammen een bijzonder arbeidsintensief werk en het zal niet altijd meevallen de kinderen al die tijd rustig te laten zitten (televisie aanzetten is een optie). Vaak worden de behandeling met luis-dodende lotions en uitkammen met elkaar gecombineerd.

Gerelateerde producten


DERBE - “OUT of MY HAIR“ Shamp-Oil


DERBE - “OUT of MY HAIR“ Shamp-Oil Inhoud:
200 ml
Richtprijs:
€ 16,90
CNK-nr:
2175-909

DERBE - “OUT of MY HAIR“ Shamp-Oil - is geen shampoo, maar een olie die het ha ...
lees meer

Meer producten van
Phytal-Crea


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".