Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
24 januari 2022
Rode biet
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Rode biet Rode biet is een wortelgewas, nauw verwant met de suikerbiet en de voederbiet die je sneller op akkers zult aantreffen. Rode biet wordt als groente gekweekt, soms ook om er een rode kleurstof uit te halen. Deze rode kleur is te wijten aan betanine, een stof die in het lichaam niet afgebroken wordt. Na een maaltijd met bieten kan de urine (of zelfs de ontlasting) daarom (schrikwekkend) rood kleuren. Betanine is gelukkig ook een krachtig antioxidant die belangrijke ontgiftingsfuncties van de lever stimuleert.

Rodebietensap is dan weer bekend omwille van het hoge nitraatgehalte. Nitraat heeft een sterk effect op de bloedvaten. Inderdaad is uit vele experimenten gebleken dat nitraat sportprestaties kan verhogen. De effecten op prestaties zijn klein, maar wel significant meetbaar.
Rode biet bevat ook betaïne, een stof die het metabolisme ondersteunt en energie geeft aan het hart. Hoewel betaïne naar de biet is genoemd, bevatten spinazie, tarwezemelen en tarwekiemen veel meer betaïne.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".