Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
9 december 2021
Saffraan
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Saffraan Saffraan is een kruid dat gewonnen wordt uit de stampers van de saffraancrocus. Dit knolgewas is oorspronkelijk afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en de Perzische landen. Elke bloem brengt drie fijne stampers voort, zo fijn dat minstens 100.000 bloemen nodig zijn om één kilo saffraan te verzamelen. Saffraan is dan ook 's werelds duurste kruid. Saffraan wordt al in de oudheid geoogst voor culinaire, medicinale en esthetische (pigment) doeleinden.

Traditionele medicinale toepassingen van saffraan zijn de behandeling van krampen, astma, menstruatieproblemen, leverziekten en pijn. In de eeuwenoude ayurvedische geneeskunde werd het al beschreven als een adaptogeen. Dit wil zeggen dat saffraan voor meer mentale weerbaarheid zorgt zonder dat het uitputting veroorzaakt. Recente studies bevestigen de werkzaamheid bij mentale stoornissen, in het bijzonder bij depressie. Ook onderzoek rond kankerbeschermende eigenschappen van saffraan is gaande. Saffraan bevat crocine (een carotenoïde) en safranal als de twee meest kenmerkende bioactieve stoffen.

Gerelateerde producten


Serotomix Plus

Saffron 28mg

Mannavital D-Priton


Serotomix Plus Inhoud:
60 CAPS
Richtprijs:
€ 31,95
CNK-nr:
3300258

Saffron 28mg Inhoud:
60 comp.
Richtprijs:
€ 37,75
CNK-nr:
3760-212

Mannavital D-Priton Inhoud:
60 v-caps
Richtprijs:
€ 19,85
CNK-nr:
3460-482

Serotomix Plus van PharmaNutrics is een hoogwaardig voedingssuplement op basis van ...
lees meer

De krachtige, evenwichtige formule van Saffron met magnesium en saffraan is specia ...
lees meer

Met saffraan dat bijdraagt tot een positief gemoed en
emotionele balans
• Me ...
lees meer

Meer producten van
Pharma Nutrics


Meer producten van
Revogan


Meer producten van
Fytofarma
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".