Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
25 oktober 2021
Schaaf- en snijwonden
| Huidaandoeningen |
Terug Verstuur link
lijn
Schaaf- en snijwonden Hoe kan men vaststellen of een schaaf- en snijwonde goed geneest? Het is zeer belangrijk om er voor te zorgen dat de wonde en de huid er rond steriel blijft. In dat geval is het infectierisico klein.
Tekenen van een ontstekingsreactie zijn: vocht of etter, pijn, koorts, roodheid rond de wonde, opzwelling of een warmtegevoel rond de kwetsuur.

Indien u een van deze symptomen vaststelt is het raadzaam een arts te raadplegen. Om te voorkomen dat de infectie zich verder zet is het meestal voldoende om een zalf of crème met antibiotica aan te brengen. Bij een aantal mensen genezen schaaf- en snijwonden veel trager. Denk hier vooral aan diabetici, mensen die medicijnen gebruiken die de huid uitdrogen en dunner maken (prednisone is daar een voorbeeld van, het is een corticosteroïde dat gebruikt wordt tegen verschillende soorten kankers), mannen en vrouwen die gebruik maken van warfarine (een product die de bloedstolling vertraagt. Schaaf- en snijwonden genezen ook veel trager bij patiënten die chemotherapie krijgen en waarvan het immuunsysteem duidelijk is verzwakt.
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".