Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
30 november 2021
Silicium
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Silicium Hebben we silicium nodig voor onze gezondheid? Die vraag stellen voedingswetenschappers vandaag nog altijd. Tot nog toe zijn er geen enzymen gevonden die silicium nodig hebben, maar er zijn wel sterke vermoedens dat silicium betrokken is bij bepaalde processen in het lichaam. Bijvoorbeeld de opbouw van bindweefsel in de huid, de botten en de bloedvaten.

Een andere functie van silicium is dat het een tegengif is tegen aluminium. Silicium verhindert de opname van aluminium in de darmen en bevordert de verwijdering van aluminium in de nieren. Vooral de hersencellen zijn gevoelig voor aluminium en volgens een aantal studies kan silicium inderdaad de hersenen beschermen. Silicium zou daarom een belangrijk preventief middel kunnen zijn tegen alzheimer. De belangrijkste voedingsbronnen van silicium zijn granen, bier en heermoes (akkerpaardenstaart, Equisetum arvensa).

Gerelateerde producten


Mannavital Cartilaton


Mannavital Cartilaton Inhoud:
120 v-caps
Richtprijs:
€ 39,65
CNK-nr:
3520-616

CARTILATON, vernieuwende en natuurlijke totaalformule tegen pijn en ontstekingsver ...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".