Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
25 januari 2022
Spanningshoofdpijn
| Hoofdpijn |
Terug Verstuur link
lijn
Spanningshoofdpijn De meeste mannen en vrouwen hebben last van spanningshoofdpijn.

Wat zijn de klachten?
De hoofdpijn zit dikwijls aan beide kanten van uw hoofd, of als een strakke band om het hoofd. Het is een drukkende, knellende pijn. Hierbij zijn de spieren van de schouders, nek en schedel vaak extra gevoelig. U kunt ook last hebben van fel licht of hard geluid. Misschien heeft u minder zin in eten, maar u bent niet misselijk. De pijn wordt bij inspanning zoals traplopen niet erger. Door afleiding, sporten of ontspanning kan de pijn verminderen. Door te slapen gaat het vaak over.

Hoe ontstaat het?
Spanningshoofdpijn heeft meestal te maken met spanningen, bijvoorbeeld thuis, op school of op uw werk. Het kan ook komen door een verkeerde houding of te weinig wisselen van houding, door slecht slapen, moeheid of ergens tegen opzien. Soms ontstaat hoofdpijn zonder duidelijke reden.

Frisse lucht, een goede nachtrust, voldoende afleiding en ontspanning zijn altijd van belang om spanningshoofdpijn te vermijden.

Gezond blijven?

lijn

Gelijkaardige ongemakken

Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".