Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
27 oktober 2021
Spierverrekkingen
| Sportblessures |
Terug Verstuur link
lijn
Spierverrekkingen De meest voorkomende oorzaak van een sportblessure (bv. spierverrekking) is overbelasting van de spieren. Meestal is dit het gevolg van een verkeerde trainingsmethode. Onvoorbereid sporten of overbelasting van de spieren kan kleine spierscheurtjes veroorzaken. De spier voelt hard en pijnlijk aan.
Sportblessures komen vaker voor wanneer onvoldoende aandacht wordt besteed aan de warming-up van de spieren. Het rustig trainen van de spieren vóór een intensieve oefening is nodig.

Sporten met mate is gezond. Bewegen heeft immers een positieve invloed op zwaarlijvigheid, hart- en vaataandoeningen en je voelt je er ook beter bij. Wil je sporten, vraag dan eerst deskundig advies (huisarts, sport- of fitnessbegeleider). Zo kom je te weten welke activiteit geschikt is en hoe intensief je mag bewegen. Wie regelmatig sport, krijgt bovendien minder trek in roken. Als je echter zonder voorbereiding intensief begint te sporten, verhoog je de kans op spierblessures. Daarom is de leuze: haast je langzaam!
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".