Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Kiest u voor: ...
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
9 juli 2020
Stress verergert darmproblemen
| Spijsvertering |
Terug Verstuur link
lijn
Stress verergert darmproblemen Volgens Susan Levenstein, een onderzoekster van de Aventino Medical Group uit Rome, heeft stress meer dan waarschijnlijk een invloed op de darmen. 'Stress veroorzaakt geen darmziekten, maar verergert ze wel', schrijft ze in het vakblad Inflammatory bowel diseases.
'Depressie en angst kunnen ervoor zorgen dan crohnpatiënten meer aanvallen hebben', zegt ze. 'Ook bij colitis ulcerosa, een andere darmziekte, zien we dat stress de kans op terugkeer van de symptomen verhoogt.'

Dat stressreductie via ontspanningstherapieën helpt bij deze patiënten, is nog niet onomstotelijk aangetoond. Dat is ook niet altijd even gemakkelijk: onderzoekers moeten zeker zijn dat de techniek effectief de stress verlaagt, anders heeft het geen zin. Lichte verbeteringen werden wel waargenomen.

Gerelateerde producten


Mannavital Calmiton

Zenbev


Mannavital Calmiton Inhoud:
60 tabl
Richtprijs:
€ 23,95
CNK-nr:
2454-882

Zenbev Inhoud:
250 gr
Richtprijs:
€ 29,95
CNK-nr:
2258-325

Natuurlijk rustgevend en ontspannend

CALMITON is een probaat rustgevend voeding ...
lees meer

Zenbev™ verlicht ongemakken die geassocieerd worden met
een gebrek aan tryptof ...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Meer producten van
Ojibwa De RoeckAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".