Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Vergeet u vaak dingen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
19 januari 2022
Taurine
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Taurine Taurine werd lang als een afvalproduct beschouwd, dat tegelijk ook voor de aanmaak van de galvloeistof zorgt. Taurine kunnen we dus zelf aanmaken, maar in bepaalde omstandigheden kunnen tekorten optreden. Om taurine aan te maken, heeft het lichaam bijvoorbeeld vitamine B6 nodig. Voor het lichaam is het gemakkelijker om een deel van de taurine uit de voeding te halen.

Taurine zit in de galvloeistof voor de opname van vetten in de spijsvertering. Mensen met een slechte vertering van vetten hebben dus baat met taurine suppletie, ook al omdat zij een groter risico hebben op een tekort aan vetoplosbare vitaminen (vitamine D, vitamine A, vitamine E).
In de hersenen zit opmerkelijk veel taurine; men vermoedt dat taurine belangrijk is voor de ontwikkeling van hersenverbindingen. Ook voor het hart is taurine belangrijk, mogelijk helpt taurine tegen hartritmestoornissen.

Gerelateerde producten


Prelox


Prelox Inhoud:
60 compr.
Richtprijs:
€ 40,00
CNK-nr:
2381-192

Prelox® is een nieuw voedingssupplement dat mannen kan helpen hun sexuele vitalit ...
lees meer

Meer producten van
Sanodis


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".