Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
ABC GEZONDHEID - Ongemakken
2 december 2021
Tenniselleboog
| Sportblessures |
Terug Verstuur link
lijn
Tenniselleboog Wat is het?

Het is een overbelastingsletsel van de strekkers van de pols, waardoor er pijn ontstaat ter hoogte van de aanhechting van deze spieren aan de buitenzijde van de elleboog. De pijn kan uitstralen naar de pols, handrug, bovenarm of schouder. Hef- en draaibewegingen, zoals een kopje koffie vasthouden, een hand geven, een deur openen of afwassen kunnen extreem pijnlijk zijn.
Het geeft bij tennis vooral problemen bij het slaan van de backhand en service. Oorzaken zijn het te snel opvoeren van de sportbelasting, voortdurend eenzijdige bewegingen of grote langdurige belastingen.

Hoe herstellen?

Een tenniselleboog is een overbelastingsblessure die herstelt als je voldoende rust neemt.
Voer regelmatig rek- en spierversterkende oefeningen voor de pols en onderarm uit.
Is de pijn helemaal weg? Begin dan met minitennis. Bouw dit uit naar baselinetennis waarbij je uitsluitend een forehand of dubbelhandige backhand slaat. Geleidelijk kun je dit uitbreiden naar alle slagen.
Pijn is een duidelijk signaal om direct te stoppen
Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".