Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Kiest u voor: ...
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
11 juli 2020
Tips tegen epilepsie
| Neurologie |
Terug Verstuur link
lijn
Tips tegen epilepsie De oudste behandeling tegen epilepsie is het ketogeen dieet waarvan zelfs in de bijbel melding wordt gemaakt. Vooral bij kinderen zien we een groot effect: minstens een derde van alle kinderen ondervindt een sterke vermindering van epileptische toevallen. Een ketogeen dieet bevat bijna geen koolhydraten en is heel vetrijk. Het is erg moeilijk om een ketogeen dieet vol te houden en bovendien is deskundige begeleiding hierbij een noodzaak, want nutriënttekorten zijn dan erg waarschijnlijk.

Minder onderzoek is gedaan rondom voedingsallergieën, waarbij een patiënt onbewust gevoelig is op een of ander voedingsmiddel. Gluten uit brood en melkproteïnen zijn de twee meest voorkomende boosdoeners. Haal ze enkele weken uit je dieet en kijk of je enige verbetering ervaart. Niet alleen epileptische aanvallen, maar ook hoofdpijn, hoge bloeddruk, hartkloppingen zijn eventuele symptomen van een onderliggende voedingsallergie.
In zeldzame gevallen ligt een vitamine B6-tekort aan de basis van de epilepsie.
Ook alcohol, mononatriumglutamaat en aspartaam hebben mogelijk iets met epilepsie te maken, al zijn de verhalen hierover anekdotisch van aard.

Gerelateerde producten


D-Pearls

Mannavital Calmiton


D-Pearls Inhoud:
80 caps
Richtprijs:
€ 14,95
CNK-nr:
2784-379

Mannavital Calmiton Inhoud:
60 tabl
Richtprijs:
€ 23,95
CNK-nr:
2454-882

De natuurlijke oplossing voor een vitamine D tekort en ondersteuning voor uw weers ...
lees meer

Natuurlijk rustgevend en ontspannend

CALMITON is een probaat rustgevend voeding ...
lees meer

Meer producten van
Pharma Nord


Meer producten van
FytofarmaAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".