Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Migraine aanvallen?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
27 oktober 2021
Tips tegen vroegtijdige ejaculatie
| Intiem - sexualiteit |
Terug Verstuur link
lijn
Tips tegen vroegtijdige ejaculatie Een te vroege ejaculatie kan een zware domper zijn op het seksleven. Het komt bij 4 % tot 35 % van alle mannen voor, afhankelijk van de definitie van 'premature ejaculatie' die gehanteerd wordt.
Volgens Helen Singer Kaplan (1929-1995) heeft 99 % van vroegtijdige ejaculatie een psychologische oorsprong. Ze stelde dat 90 % van de mannen er controle over kan krijgen, als hij maar bereid is om er de nodige inspanningen voor te leveren.
Enkele tips om controle over ejaculatie te winnen:
- Stop-startmethode. De coïtus wordt stopgezet vlak voor de ejaculatie eraan komt. Een pauze wordt ingelast om de spanning te lossen.
- 'Squeeze-techniek': druk uitoefenen (knijpen) onder de basis van de eikel vlak voor de ejaculatie (zodat de erotische spanning en/of de erectie verloren gaat).
- Masturbeer vooraleer coïtus aangegaan wordt, zodat de penis minder gevoelig wordt
- Voorspel verlengen zodat climax samenvalt met die van jouw partner
- Aan iets niet-erotisch denken
- Verdovende gels op de eikel aanbrengen
- Gebruik van een condoom
- Andere posities uitproberen

Psychotherapie is nuttig wanneer er een duidelijke psychogene oorsprong is. De vrees dat de erectie het niet uithoudt, versnelt de ejaculatiereflex. Ook een te hoge drang om te presteren kan een oorzaak zijn.
Gezonde voeding en beweging kunnen cruciaal zijn. Net zoals bij erectiestoornissen kan vroegtijdige ejaculatie een gevolg zijn van een slechte doorbloeding.
Tot slot zou medicatie een oplossing bieden. Meestal worden antidepressiva voorgeschreven, voornamelijk SSRI's. Ze hebben echter een libido-verlagende werking en kunnen erectiestoornissen veroorzaken.

Vroegtijdige ejaculatie is een syndroom dat volop gemedicaliseerd wordt. Toch kan het moeilijk als een stoornis beschouwd worden. Biologisch gezien is het zelfs de meest efficiënte manier om tot een bevruchting te komen.

Gerelateerde producten


Health Mate Infraroodsauna's

Prelox


Health Mate Infraroodsauna's Inhoud:
1 - 6 pers.
Richtprijs:
€ 3 895,00

Prelox Inhoud:
60 compr.
Richtprijs:
€ 40,00
CNK-nr:
2381-192

Droom je ook van je eigen infrarood sauna ?

• Verlichting van spier- ...
lees meer

Prelox® is een nieuw voedingssupplement dat mannen kan helpen hun sexuele vitalit ...
lees meer

Meer producten van
Health Mate


Meer producten van
SanodisAlle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".