Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Versterkt u actief uw weerstand?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
27 oktober 2020
Tryptofaan
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Tryptofaan Tryptofaan is een belangrijk aminozuur betrokken in de aanmaak van hersenstoffen en vitamine B3. Iemand die te weinig tryptofaan inneemt, heeft een groot risico op vitamine B3-tekort.
Bijna alle tryptofaan die we innemen, dient voor de productie van NADH, een stof die zeer belangrijk is voor de energiehuishouding van de cel. Tryptofaan is het zeldzaamste aminozuur in onze voeding, tekorten zijn dus niet ondenkbaar.

Tryptofaan is nodig voor de aanmaak van serotonine, een hersenstof die betrokken is in tal van hersenprocessen: regeling van de temperatuur, stemming, libido, eetlust, slaap en geheugen. Uit serotonine wordt melatonine aangemaakt, een belangrijk hormoon dat slaap en dag-nachtprocessen regelt. Te weinig tryptofaan leidt tot een tekort aan melatonine, met een slechte slaap als gevolg.

Gerelateerde producten


Zenbev


Zenbev Inhoud:
250 gr
Richtprijs:
€ 29,95
CNK-nr:
2258-325

Zenbev™ verlicht ongemakken die geassocieerd worden met
een gebrek aan tryptof ...
lees meer

Meer producten van
Ojibwa De Roeck


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".