Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Neemt u vitamine D tegen Covid-19?
ABC GEZONDHEID - Gezond blijven
30 november 2021
Valeriaan
| Werkzame stoffen |
Terug Verstuur link
lijn
Valeriaan Valeriaan (Valeriana officinalis) wordt frequent gebruikt als kalmerend, slaapverwekkend, spierverslappend en bloeddrukverlagend middel. Toepassingsgebieden zijn dus slapeloosheid, hysterie, geprikkeldheid, migraine, krampen, darmkrampen, reumatische pijnen, menstruatiestoornissen en vooral zenuwaandoeningen. Van valeriaan worden de wortels gebruikt.
Voor een aftreksel gebruik je 1 à 3 gram gedroogde wortel.

Valeriaan is vrij goed uitgetest geweest in klinische studies. De meeste studies onderzochten de effecten op de slaap, meestal met gunstige resultaten. Wat betreft angst en depressie zijn minder studies gedaan.
Bijwerkingen zijn zeldzaam. Enkele gevallen van overdosis zijn beschreven geweest, maar de symptomen van overdosis verdwenen snel zonder blijvende schade.

Gerelateerde producten


Mannavital Calmiton


Mannavital Calmiton Inhoud:
60 tabl
Richtprijs:
€ 23,95
CNK-nr:
2454-882

Natuurlijk rustgevend en ontspannend

CALMITON is een probaat rustgevend voeding ...
lees meer

Meer producten van
Fytofarma


Alle op de site vermelde producten kunt u rechtstreeks online bestellen bij Fidelity Health Products. Dank zij een samenwerking garanderen zij HETZELFDE product en kwaliteit voor een GOEDKOPERE prijs dan de aanbevolen prijs en krijgt u uw bestelling vanaf € 50 gratis geleverd. Voor meer informatie, klik op de knop "Bestelinfo".