Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Beschermt u zich tegen (winter)virussen?
Neen 10%
 
Natuurlijke weerstand-versterkers 43%
 
Vaccin(s) 23%
 
Combinatie 23%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
8 december 2017
Dagelijks kurkuma helpt je gezondheid
| 08/12/2017 |
Terug Verstuur link
lijn
Dagelijks kurkuma helpt je gezondheid 500 mg kurkuma (geelwortel, koenjit) per dag is gezond, zo blijkt uit een studie. Curcumine verlaagt de bloedvetten en het beschermt de bloedvaten. Ook een daling van stress- en ontstekingsmoleculen en een stijging van het aantal antioxidanten in het speeksel bleken meetbaar.
Zelfs een daling van het hersenplaque-proteïne kan gemeten worden, en dat is een sterke aanwijzing dat kurkuma beschermt tegen de ziekte van Alzheimer.>
Kurkuma heeft ten slotte een gunstig effect op de lever.

Kurkuma wordt meestal uitgetest bij zieke mensen, maar zelden bij gezonde mensen. Het extract dat de deelnemers moesten nemen, bevatte slechts 80 mg curcumine, de actieve stof uit kurkuma. Andere studies gebruikten extracten met 1 gram curcumine.
Deze studie toonde dus weldadige effecten van kurkuma die betrekking hadden op vele organen: bloedvaten, lever, hersenen. Een interessant kruid dus voor een optimale gezondheid.

Artritis wegeten
Afweerverhogende voedingsstoffen

Meer lezen:
Drie natuurlijke artroseremmers
Voorkom stramme spieren met curcumine!>
Immuniteit optimaliseren met anti-kanker voeding

Bronnen:
Robert A DiSilvestro RA, Joseph E, Zhao S. Diverse effects of a low dose supplement of lipidated curcumin in healthy middle aged people. Nutrition Journal 2012, 11:79

 

lijn