Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
Enquête
Ondervindt u last van de luchtvervuiling?
Vaak 23%
 
Regelmatig 38%
 
Zelden 27%
 
Nooit 12%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
6 september 2010
Lecithine als essentieel voedingssupplement
| 06/09/2010 |
Terug Verstuur link
lijn
Lecithine als essentieel voedingssupplement Sommige voedingssupplementen blijven populair. Ze zijn reeds tientallen jaren verkrijgbaar maar veel mensen blijven ze kopen omdat ze geapprecieerd worden vanwege hun veelvuldige gezondheidskwaliteiten. Dat is het geval met lecithine.
Mannen, vrouwen en kinderen hebben lecithine nodig omdat het een basisstof is om de hersenen, het zenuwstelsel, hart- en bloedvaten, de lever en nog andere vitale organen - zoals de galblaas - goed te laten werken.

Lecithine is van dergelijk vitaal belang dat het menselijk organisme er absoluut voldoende van zelf moet aanmaken. Spijtig genoeg zorgt de moderne voeding en levenswijze ervoor dat de basisnutriënten voor de eigen aanmaak van lecithine steeds minder aanwezig zijn. Precies daarom is het goed om dagelijks zelf een lecithinenpreparaat in te nemen.
Lecithine wordt in de hersenen omgezet tot acetylcholine. Dat is een belangrijke neurotransmitter die van cruciaal belang is voor de omzetting van zenuwimpulsen. Lecithine zorgt voor een verbetering van de mentale functies, meer bepaald voor een beter geheugen en een meer accuraat concentratievermogen.

Lees ook:
Concentratieproblemen
Mannavital Kyolic + Lecithine

Bronnen:
Volz HP, Hehnke U, Hauke W. : Improvement in quality of life in the elderly. Results of a placebo-controlled study on the efficacy and tolerability of lecithin fluid in patients with impaired cognitive functions
MMW Fortschr Med. (Suppl 3-4):99-106

 

lijn