Nieuwsbrief ABC Gezondheid
uw e-mailadres
Privacybeleid
Schrijf u in op onze nieuwsbrief
   
EnquĂȘte
Versterkt u actief uw weerstand?
Voedingssupplementen 24%
 
Beweging, rust, enz. 12%
 
Combinatie 60%
 
Niet 4%
 
ABC GEZONDHEID - Artikels
18 mei 2008
Waarom zijn omega-3 supplementen zo belangrijk?
| 18/05/2008 |
Terug Verstuur link
lijn
Waarom zijn omega-3 supplementen zo belangrijk? De omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren zijn essentieel voor de gezondheid van ieder mens omdat we ze zelf niet kunnen aanmaken. Naarmate we ouder worden hebben we er ook meer van nodig. We hebben de keuze om iedere dag een portie vette vis te eten, zoals haring, makreel, sardientjes, ansjovis, tonijn of zalm, of veel eenvoudiger iedere kalenderdag een tot twee capsules zuivere omega-3 in te nemen onder de vorm van hoogwaardige voedingssupplementen. Honderden klinische studies bewijzen de veelvuldige kwaliteiten van omega-3. Zo zorgen ze er o.a. voor dat de vorming van slechte LDL cholesterol gedeeltelijk wordt beperkt. Daardoor vertraagt het arterioscleroseproces.
EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (Docosahexaeenzuur), de voornaamste omega-3 vetzuren, verdunnen ook het bloed en zorgen er tevens voor dat de elasticiteit van de bloedvaten verbetert. Tot slot dragen de omega-3 vetzuren bij tot een verminderd risico op hypertensie. Een hoge bloeddruk is een van de voornaamste oorzaken voor het ontstaan van levensbedreigende hartkwalen. De omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren zijn essentieel voor de gezondheid van ieder mens omdat we ze zelf niet kunnen aanmaken. Naarmate we ouder worden hebben we er ook meer van nodig.

We hebben de keuze om iedere dag een portie vette vis te eten, zoals haring, makreel, sardientjes, ansjovis, tonijn of zalm, of veel eenvoudiger iedere kalenderdag een tot twee capsules zuivere omega-3 in te nemen onder de vorm van hoogwaardige voedingssupplementen. Honderden klinische studies bewijzen de veelvuldige kwaliteiten van omega-3. Zo zorgen ze er o.a. voor dat de vorming van slechte LDL cholesterol gedeeltelijk wordt beperkt. Daardoor vertraagt het arterioscleroseproces. EPA en DHA, de voornaamste omega-3 vetzuren, verdunnen ook het bloed en zorgen er tevens voor dat de elasticiteit van de bloedvaten verbetert. Tot slot dragen de omega-3 vetzuren bij tot een verminderd risico op hypertensie. Een hoge bloeddruk is een van de voornaamste oorzaken voor het ontstaan van levensbedreigende hartkwalen.


Meer lezen:
Hartritmestoornissen: preventie

Bronnen:
von Schacky C et al.,
Omega-3 fatty acids: antiarrhythmic, proarrhythmic or both?
Curr Opin Clin Nutr Metab Care, 2008; 11(2): 94-9

 

lijn